Den här gången kanske vi inte hittar hem

Som jag nämde tidigare åkte jag och Ludvig till Stockholm i onsdags. Nu har jag hunnit redigera några av bilderna. Önskar nu efteråt att jag hade fotograferat mer. Ludvig fick till och med påminna mig att ta fram kameran! Bland annat åt vi dagens lunch i saluhallen vid Nytorget på Södermalm. Servitören kom fram med en tallrik med grillade rotfrukter och kycklingfilé med rödvinssås och en chèvresås. Det var himla fint upplagt och extremt gott! Tyvärr tog jag ingen bild, men till mitt försvar var jag extremt hungrig efter bussturen och promenaden på söder. Jag hade bland annat köpt Bombay Bicycle Clubs nya album på vinyl i en utav musikaffärerna vi var inne i. Min favorit är nog den ni kan se nedan, som heter Pet Sounds. Jag hade även lyckats, till min stora förvåning, få med honom ner i secondhandbutiken Beyond Retro. Det tog nog emot lite i början, men sen hittade vi en skitsnygg frackhatt, synd bara att den kostade över 600 kronor.
 

Efter lunchen begav vi oss mot Götgatan, följde med den ner till Slussen och över till Gamla stan. Jag har inte riktigt upptäckt särskilt mycket runtom tidigare, men nu tog vi en utav de trånga gångarna där man knappt kan gå två på bredden och passade på att virra runt lite. Ramlade bland annat in i Tyska kyrkan i kvarteret Juno.
 

Älskar verkligen husen i Gamla stan! Ni förstår nog varför. När vi till slut hittade tillbaka till Västerlånggatan letade vi upp Sci Fi butiken. Jag blev lite påmind att snart kommer nya säsongen av Game of Thrones ut! Jag måste se till att skaffa en projektor tills dess.


Därefter försökte vi hitta till ett utav mina favoritfik Vetekatten. När vi kom dit var det som vanligt fullt, men som tur var hittade vi en plats. Den här gången blev det en slags chokladmoussebakelse med passionsfruktskräm i mitten. Där satt vi länge och vilade oss efter dagens långa promenad. Vi planerade bland annat på skoj att rymma till London. Jag var nästan lite allvarlig, för jag saknar verkligen England. Måste tillbaka snart. Till slut promenerade vi vidare genom Kungsträdgården, sen längs vattnet över bron till Skeppsholmen, för att gå på Arkitektur - och design centrumet och Moderna muséet. Man kunde bland annat se Kraftwerks 3D show. Det är inte riktigt min musiksmak, men jag gillade det ändå. Fick lite nostalgikänsla från när jag såg Kratfwerk och åt churros med Johanna på Way Out West. Det fanns även väldigt starka teckningar och målningar som gjordes för att protestera mot Nazityskland.
 

När muséet stängdes tog vi oss tillbaka till Kungsträdgården och tog tunnelbanan till Medborgarplatsen. Vi var återigen vrålhungriga och hittade till slut en restaurang som såg lovande ut. Det var gott, men det slog verkligen inte lunchen, fast det hade varit omöjligt. Vi hittade en liten nattklubb/bar, som skulle spela soul, funk och reggae. Det var ganska dött fast det spelade inte särskilt stor roll, för de hade soffor! Tro mig, då var det verkligen guld värt! 
 
Till slut var det dags att ta oss tillbaka till Centralstationen för att hinna till tåget. Fast vi tog en liten omväg för att njuta av utsikten över stan. Strax efter att vi hade satt oss på tåget fick vi sällskap av Sally, som hade tränat med Hammarby. Jag lovar att Ludvig nu hittar bättre än mig i Stockholm, för mitt lokalsinne är verkligen uruselt. I slutet var det han som fick leda runt mig. Jag brukar för det mesta bara sätta ena foten framför den andra och se vart jag hamnar. Till slut brukar man alltid hitta rätt, annars är det bara att fråga om vägen, ta upp kartan i mobilen eller ta sig ner i tunnelbanan. Fast jag måste verkligen lära mig att hitta i Stockholm bättre, speciellt eftersom jag vill flytta dit någon gång i framtiden.
Kommentarer
Ebba Molin

sv: tack snälla!

2014-02-26 @ 20:58:29
http://molinebbas.blogg.se/

Lämna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress(publiceras ej)

Bloggadress

Kommentar

Trackback