Umeå


För någon vecka sedan fick jag frågan att följa med Carina hem till Umeå, där hon studerar. Jag svarade impulsivt ja när hon frågade mig på kvällen. Morgonen därpå bar det av. Här förbereder vi oss inför den långa bilturen med mängder av fikabröd. Det nio timmarna gick relativt fort, troligtvis för vi pratade nästan hela vägen. Sen hade jag även laddat ner över tusen låtar på Spotify! Vi sjöng högt till gamla låtar. Himla trevligt var det.

Jag tog inte särskilt mycket bilder dagarna där. Jag får helt enkelt berätta istället. När vi kom fram på kvällen åkte vi direkt till närmaste mataffären och köpte ingredienserna till moules marinières och vitlöksbröd. Ett hett tips om man gillar musslor, för det är hur enkelt som hellst att göra och framförallt snabbt! Sök på Leila Lindholms recept på recept.nu! Dagen därpå gick vi bland annar runt lite på stan. Carina köpte fyra olika sorters te, så när vi kom tillbaka till hennes lägenhet hade vi teprovning. Vi gjorde till och med chai-latte med riktig skummad lattemjölk! Sen lagade vi älgköttbullar i tomatsås till bulgur och tittade på filmerna The perks of being a wallflower och Bitchkram. Dagen därpå gick vi ut på promenad och fotade, nedan kan ni se resultatet.
Det blev rätt bra faktiskt. Dagen därpå var jag tvungen att ta mig hemåt. Jag bestämde mig för att ta en dag för mig själv i Stockholm. Därför tog jag flyget från Umeå till Arlanda, låste in väskan på centralstationen och följde med strömmen ner i tunnelbanan.
bloglovin